Kosten spouwmuurisolatie bij Isomer Isolatie

Bij het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden komt de vraag of spouwmuren isoleren loont al snel om de hoek kijken. Spouwmuurisolatie zorgt voor een lager energieverbruik en een beter binnenklimaat. Kosten spouwmuurisolatie realistisch inschatten blijkt vaak lastig te zijn. Isomer Isolatie is expert in het aanbrengen van dit type isolatie en deelt belangrijke informatie over spouwmuurisolatie en de kosten ervan.

Kosten spouwmuurisolatie isomer

Neem contact op

Waarom kiezen voor spouwmuurisolatie?

Het eerste voordeel waar u op rekent is lagere maandelijkse energiekosten. Zomerse hitte of winterse kou blijft langer en beter buiten de deur door goed te isoleren. Een airconditioninginstallatie of verwarming draait hierdoor zuiniger dan bij niet-geïsoleerde gebouwen.Behalve het verlagen van de maandelijkse vaste lasten is er nog een belangrijk pluspunt. Uw professioneel geïsoleerde woning of bedrijfsobject neemt direct in waarde toe door het hogere energielabel dat het bij spouwmuurisolatie krijgt. Wanneer u op zoek bent naar manieren om de waarde van uw onroerend goed te verhogen, is isoleren een uitgelezen kans. Bij taxatie blijkt dat kosten spouwmuurisolatie de investering meer dan waard zijn.  

Welke soorten spouwmuurisolatie zijn er?

Spouwmuurisolatie bestaat uit schuim, vlokken of parels die ingespoten/ingeblazen worden in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Het is onder andere verkrijgbaar als glaswol, steenwol, kurk of vlas, met ieder zijn voor- en nadelen. Bij de vaklieden van Isomer ligt de focus op het bewezen isolatiemerk Knauf. Concreet gaat het dan om de Supafil HR++ inblaaswol. De reden hiervoor is meerledig.Enerzijds let Isomer bij de keuze voor een isolatiemateriaal op mogelijke gezondheidsgevolgen. Materiaal dat vocht opneemt en gaat schimmelen passen we liever niet toe. Anderzijds bestaat de kans dat traditionele isolatiematerialen bij nat worden in elkaar zakken. Er vindt dan een ongewenste concentratie op de laagste plek tussen de binnen- en buitenmuur plaats. Dit kan leiden tot vochtdoorslag met bouwtechnische nadelen.De Supafl HR++ van Knauf voorkomt inzakken, vochtopname en andere nadelige gevolgen. Het is daarnaast grotendeels gerecycled. Dat telt – niet onbelangrijk – weer mee voor de milieuvriendelijkheid van een isolatiemiddel.

Kosten spouwmuurisolatie: wat zijn realistische bedragen?

Bedragen voor het isoleren van spouwmuren in de woningbouw liggen grofweg tussen de 1000 en 4000 euro, afhankelijk van het type en formaat van de woning en of het vrijstaand is of niet. Bij bedrijven is een richtprijs vanwege de uiteenlopende afmetingen moeilijk te geven. Dus wat kost spouwmuurisolatie nou werkelijk? Daarvoor kijkt u naar de prijs per vierkante meter en mogelijke subsidies.

Kosten spouwmuurisolatie per vierkante meter

De gemiddelde kosten spouwmuurisolatie bij Isomer Isolatie liggen tussen de 20 en 35 euro per vierkante meter te isoleren spouwmuur. De prijs hangt af van het door u gekozen isolatiemiddel en de situatie ter plekke. Om een idee te krijgen van het bedrag dat u kwijt bent, meet u de oppervlakte van de te isoleren buitenmuur op. Vermenigvuldig dit getal vervolgens met 35 euro. Deze schatting toetst u met de werkelijke prijs door een offerte op te vragen.

Totale kosten spouwmuurisolatie na subsidieregelingen

Werkelijke kosten spouwmuurisolatie vallen lager uit door beschikbaar gestelde subsidiemogelijkheden van de overheid. Hoewel een eenmalige subsidie zeker meetelt, legt Isomer liever de nadruk op de maandelijkse kostenbesparing. Over het algemeen bespaart u bij isolatie jaarlijks tot 30% op het energieverbruik. Dat betekent dat u in iets meer dan drie jaar – niet rekening houdend met prijsschommelingen van energieprijzen – uw investering terugverdient.

Kosten spouwmuurisolatie muur isomer

Neem contact op

Garantie en certificering t.o.v. kosten spouwmuurisolatie

Schakel Isomer Isolatie als lokale expert in isoleren in voor uw volgende isolatieklus en geniet van onze hoge kwaliteitsstandaarden en faire prijzen. Als gecertificeerd bedrijf rekent u op het veilig en deskundig aanbrengen van spouwmuurisolatie. Daarnaast zijn eerdere klanten zeer te spreken over onze klantgerichte benadering. Zowel voor, tijdens als na de klus zijn wij er voor vragen of het voorleggen van een isolatieprobleem.

Vragen aan Isomer over isoleren

Neem voor concrete kosten spouwmuurisolatie contact met ons op. Wij stellen graag een op maat gemaakte offerte voor u samen. Voor het ontvangen van meer informatie over isolatiematerialen of het inplannen van een isolatieproject kunt u ook rechtstreeks bellen of een e-mail versturen.Vragen over subsidies? Vul dan eerst de energiesubsidiewijzer in en ontdek uw persoonlijke subsidiemogelijkheden.