iso header 5

Jacht of scheepisolatie

Isomer isoleert niet alleen woningen en bedrijfspanden, maar ook schepen. Dit geldt voor
iedere boot. Of het nou gaat om jachten, plezierboten, pontons of binnenvaartschepen, alle drijvende objecten hebben wel isolatie nodig. Over het algemeen ligt de temperatuur van de lucht aan de binnenzijde van de romp namelijk een stuk hoger dan dat van het water aan de buitenzijde. Hierdoor ontstaat er condens.

Vervelende gevolgen

Condensvorming kan nogal wat hinderlijke gevolgen hebben. U herkent vast wel die smerige donkere plekken in het houtwerk, aangeslagen ramen en klamme kussens of matrassen. Condens kan zelfs leiden tot schimmel- en roestvorming. Gelukkig kan dit vochtprobleem snel en gemakkelijk worden opgelost door middel van scheepsisolatie.

Zo gaan wij te werk

Wanneer wij uw schip gaan isoleren, gebruiken wij een mix van isocyanaat en polyol. Hierdoor ontstaat er een isolatieschuim dat wij rechtstreeks tegen de binnenzijde van de romp spuiten. Wij houden hierbij rekening met de hoogte van de spanten en zorgen dus dat de isolatielaag niet te dik of te dun wordt. Na het isoleren wordt het tegen deze spanten aan netjes afgetimmerd. Zo is uw schip goed geïsoleerd en kan condens zich niet meer vormen. Zo bent u van de vochtplekken af en kunt u weer volop genieten van uw boot.

Spouwmuurisolatie monteur Rob
img-1303.1280x0

Opslagtanks

Met onze sprayschuim kunnen wij ook complete opslagtanks in binnenvaartschepen isoleren. Met het zéér compacte gietschuim vullen wij life-boats, wanden van koelcellen, dubbele wanden in pontons, boeien en andere drijflichamen.

Contact

Als u uw boot wilt laten isoleren kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij stellen dan direct een vrijblijvende offerte voor u op.

Neem contact op

zolder isoleren - isolatie achtergrond

Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie?