isomer header

Spouwmuurisolatie

isomer sfeer

Waarom spouwmuurisolatie

Overweegt u uw woning of bedrijfspand te gaan verkopen en is er sprake van spouwmuren? Dan kan spouwmuurisolatie een manier zijn om de taxatiewaarde van het onroerend goed hoger uit te laten vallen.

Elke woonobject in Nederland dient namelijk voorzien te zijn van een energielabel. En hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe waardevoller dit is. Het energielabel representeert een bepaalde energiezuinigheid en een koper weet bij een hoger energielabel dat het huis zuiniger in verbruik is. Een goed geïsoleerd huis kost minder om in de winter te verwarmen of in de zomer te koelen.

Bij oudere woningen en bedrijfspanden met spouwmuren kan tot een derde van de warmte in het pand verloren gaan. Dat betekent dat u met een eenmalige investering in spouwmuurisolatie jaarlijks tot 30% op uw stookkosten kunt besparen. Een lagere energierekening is voor velen een reden om deze eenmalige investering nu te doen en niet pas als er een te koop bord in de tuin wordt gezet.

Spouwmuurisolatie – de soorten en voor- en nadelen

Spouwmuurisolatie is in veel soorten en maten te krijgen. Meestal wordt gebruik gemaakt van isolatiemateriaal als PUR of parels die gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. Bij Isomer Isolatie geven we de voorkeur aan Knauf Supafil HR++ minerale wol die in de spouwmuur geblazen wordt. Hiervoor zijn meerdere redenen.

Al uw spouwmuren kunnen met inblaaswol behandeld worden. Door de kenmerken van de inblaaswol – akoestich, thermisch en grotendeels gerecycled (en dus milieuvriendelijker) – krijgt u een optimaal resultaat. Ook is de inblaaswol voorzien van een siliconen laagje en dit zorgt ervoor dat de wol zijn dichtheid behoudt. Waar andere materialen het risico hebben dat ze in de spouwmuur op elkaar gaan hopen en inzakken, blijft Knauf Supafil HR++ zijn eigenschappen behouden. Het materiaal voor de spouwmuur is onbrandbaar en dat levert minder risico op.

Spouwmuurisolatie en de financiële kant van isoleren

Bent u benieuwd naar de kosten van het aanbrengen van spouwmuurisolatie en wat u daarna gaat besparen op uw energierekening? Neem contact met ons op en wij stellen een vrijblijvende offerte op. Er zijn zelfs subsidies mogelijk voor het isoleren van een woning. En als huiseigenaar of VvE zijn er financieringsmogelijkheden in de vorm van een lagere rente bij isoleren. Het verduurzamen van uw huis kan dus aanzienlijk goedkoper uitvallen dan u in eerste instantie denkt.

isospouwmuur sfeer
Spouwmuurisolatie man aan het werk isomer

Hoe snel en bij wie spouwmuurisolatie regelen?

Isomer is actief in Rotterdam en omstreken. Waarom wij liever in de regio rondom Rotterdam blijven opereren en u daar juist baat bij heeft? Door een lokale ondernemer in te schakelen is Isomer altijd dichtbij en dat schept vertrouwen. Zelfs als er later problemen op mochten treden, verschuilen wij ons niet door onbereikbaar te zijn. Wij willen alleen blije en tevreden klanten en dat blijkt ook uit onze dienstverlening.

Hoe deze dienstverlening van a tot z eruit ziet? Het eerste deel van het proces van spouwmuren isoleren bestaat uit het inspecteren van de woning en het verstrekken van de offerte. Zodra u akkoord geeft gaat de planningsafdeling met u kijken wanneer de spouwmuurisolatie werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Deze werkzaamheden bestaan uit het maken van kleine gaatjes op diverse plekken in de buitenste wand van de spouwmuur om zo de inblaaswol naar binnen te kunnen blazen. Zodra de inblaaswol het juiste niveau heeft bereikt maken wij deze gaatjes weer dicht. Overigens vraagt het aanbrengen van deze wol om speciale trainingen en alle medewerkers van Isomer hebben bij Knauf zelf deze trainingen gevolgd.

Doordat de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning plaatsvinden, hoeft u in principe niet thuis te blijven. Wanneer we toegang hebben tot elke buitenwand kunnen wij binnen een dag alle werkzaamheden voltooid hebben. Wilt u er wel liever bijblijven? Dan bent u gemiddelde een dag kwijt om het installatieproces van de spouwmuurisolatie door de medewerkers van Isomer tot een goed einde te brengen.

zolder isoleren - isolatie achtergrond

Benieuwd naar de kosten voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie door Isomer Isolatie – alleen kwaliteit telt!

Er zijn meerdere partijen die beweren goed te isoleren, maar helaas zijn er ook beunhazen. Er wordt het verkeerde materiaal in de spouwmuren gebruikt en vocht stapelt zich op, met diverse gezondheidsrisico’s en bouwtechnische mankementen als gevolg.

Isomer Isolatie garandeert deskundigheid op meerdere vlakken: materiaal, mensen en machines. Wij gebruiken het beste materiaal om spouwmuren te isoleren van het merk Knauf. Onze mensen zijn door de fabrikant van dit isolatieproduct getraind. En wij gebruiken de juiste machines om spouwmuurisolatie in een keer goed te doen. Dat is wat u van Isomer mag verwachten en dat is wat wij leveren! Interesse in het laten isoleren van uw spouwmuren? Kijk hier naar enkele projecten die we eerder uitgevoerd hebben.

Afspraak maken? Bel dan naar 06 – 53 96 11 15 of stuur een e-mail naar info@isomer.nl. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op.