Gevel isolatie kosten – alle informatie op een rijtje gezet

Wanneer zijn gevel isolatie kosten de moeite waard? En wanneer is gevel isolatie eigenlijk een goede oplossing? In dit artikel leest u uitgebreid over gevels isoleren en welke zaken hierbij komen kijken. Isomer Isolatie is een betrouwbare partner als het om gevelisolatie gaat. En dat is een belangrijke eigenschap wanneer u besluit te investeren in het verduurzamen van uw woning.

Al te vaak horen wij van woningbezitters, bedrijfseigenaren of mensen die een vaartuig in eigendom hebben dat isoleren van hun object ontzettend duur is. En laten we eerlijk zijn: ja, er zijn nog steeds subsidies door de overheid ter beschikking gesteld. Maar nee, dat betekent helaas nog steeds niet dat isoleren gratis is. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten is er met goed laten isoleren dan ook niet bij. Daarom wilt u waar voor uw geld.

Gevel isolatie kosten familie isomer

Verschil gevelisolatie en spouwmuurisolatie

Om te kunnen beslissen of gevel isolatie kosten voor u belangrijk zijn, moeten we eerst kijken naar uw object. Bij woningen en bedrijven is er tussen 1930 en 1980 voornamelijk met spouwmuren gebouwd. Dit bouwtechnisch element van de woning zorgt ervoor dat er ruimte tussen twee muren is. Er is dan een binnen- en een buitenmuur. De ruimte tussen deze twee muren noemen we de spouw. Spouwmuurisolatie is alleen toe te passen als er sprake is van spouwmuren.

Daartegenover staat gevelisolatie. Gevelisolatie is isolatie aan de buitenzijde van de gevel. Deze manier van isoleren wordt vooral gebruikt bij gebouwen die dus géén spouwmuur hebben. Bij gebrek aan een spouwmuur is gevelisolatie een oplossing voor verduurzaming. U krijgt er een hogere score bij het energielabel voor terug en bespaart op kosten bij verwarmen in de winter en koelen in de zomer.

Hoe weet u nou of u met gevel isolatie kosten of spouwmuur isolatie kosten te maken krijgt? De beste indicatie is de dikte van de muur. De meeste woningen en bedrijfspanden van voor 1930 hebben een dunnere muur dan die van na 1930. Dikker dan 24 centimeter is doorgaans een teken van een aanwezige spouwmuur. Van muren die minder dan 20 centimeter dik zijn is het minder aannemelijk dat ze een spouwmuur hebben.

Gevel isolatie kosten hoger dan spouwmuur isoleren?

Het hangt er nog maar vanaf of gevel isolatie kosten hoger zijn. Dat ligt onder andere aan het volgende: bij spouwmuren moet er op diverse plekken in de bestaande buitenmuur een klein gaatje gemaakt worden om het isolatiemateriaal in de spouw te manoeuvreren. Het maken en weer dichten van deze gaatjes kost tijd en vraagt om ander materiaal dan een buitengevel isoleren.

Bij gevel isolatie kosten de materialen die aan de buitenzijde aangebracht worden soms wel meer. Vaak wordt dan namelijk voor de hoogst haalbare isolatiewaarde gekozen om de komende tientallen jaren goede isolatie op het huis te hebben bevestigd. Bij gevelisolatie kiest men doorgaans voor isolatieplaten (met of zonder een speciale coating en bepleistering of gevelbekleding) of minerale wol.

Een hele andere manier van uw woning- of bedrijfsisolatie realiseren is buiten de huidige muur een nieuwe buitenmuur metselen, met als automatisch gevolg een spouw aanbrengen. Deze kosten zijn ten opzichte van gevel isolatie kosten natuurlijk vele malen hoger. Toch zijn er situaties waarbij de nieuwe esthetische waarde de doorslag geeft om voor deze manier van gevelisolatie te kiezen.

Wat kost gevelisolatie?

Er is dus geen eenduidig antwoord te geven op de vraag welke gevel isolatie kosten u te wachten staan. Het hang er helemaal vanaf wat u wilt laten isoleren en voor welke isolatiemethode u kiest. Neem bijvoorbeeld een oud tuinhuis dat u in de zomer al gebruikt als tuinkantoor. Het is er in de winter echter veel te koud om er langere tijd te kunnen verblijven. Het tuinhuis aan de buitenzijde voorzien van isolatieplaten en er dan een nieuwe houten schil omheen maken is dan ook een optie.

Isolatieplaten zijn er zelfs in diverse prijsklassen, materiaalsoorten, dikten en energieklassen te krijgen. Zo zijn er PIR-platen, PUR-platen, XPS-platen, EPS-platen en is er glaswol of rotswol. Voor elke toepassing kan een andere plaat weer beter zijn. Isomer weet wat de beste keuze is en kan u meerdere opties bieden indien die mogelijkheid er is.

Gevel isolatie kosten muur isomer

Gevel isolatie kosten weten? Vraag het Isomer!

Bent u nieuwsgierig hoe hoog de gevel isolatie kosten voor uw object zullen uitvallen? Of wilt u weten hoeveel de subsidie op het totaalbedrag zal uitmaken? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Wij analyseren van wat voor type muren er bij uw object sprake is en of gevelisolatie de juiste oplossing is.

Is gevelisolatie niet de juiste weg naar een energiezuinigere en duurzamere woning of bedrijfspand? Dan kijken wij wat er wél mogelijk is. Wij denken bij elk isolatieproject in oplossingen!