Jachtisolatie en scheepsisolatie

Scheepsisolatie is er voor iedere boot. Plezierboten of jachten, binnenvaartschepen, pontons en eigenlijk alle andere drijvende objecten zijn gevoelig voor het ontstaan van vochtige plekken door condensvorming. Hiervoor biedt Isomer de oplossing, namelijk laat uw boot isoleren!

Scheepsisolatie

Doordat het water aan de buitenzijde van de romp veelal een veel lagere temperatuur heeft dan de lucht aan de binnenzijde van de romp kan eenvoudig condens ontstaan. De watersporters onder ons zullen dit probleem herkennen in de vorm van altijd vochtige kussentjes, smerige donkere plekken in het houtwerk en vele andere ongemakken. Vaak wordt tevergeefs gezocht naar kleine lekkages terwijl condens de echte boosdoener is.

'Door het temperatuur verschil tussen beide zijden van   
de romp ontstaat eenvoudig condens vorming.'    

Oplossing is scheepsisolatie

Dit probleem kan vrij eenvoudig worden verholpen door uw boot of jacht op de meest efficiente manier te laten isoleren. Onze twee componenten polyurethaan spuitisolatie wordt rechtstreeks tegen de binnenzijde van de romp gespoten. Hierbij wordt met de dikte rekening gehouden met de hoogte van de spanten. Tegen deze spanten wordt immers na het isoleren afgetimmerd. Uw boot isoleren biedt dus de oplossing voor het condens probleem. 

Opslagtanks isoleren
Ook complete opslagtanks in binnenvaartschepen kunnen worden geisoleerd met sprayschuim. Zéér compact gietschuim wordt gebruikt voor het vullen van wanden van koelcellen, dubbele wanden in pontons, life-boats, boeien en andere drijflichamen.

Contact
Wilt u uw boot laten isoleren door middel van scheepsisolatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw jachtisolatie en scheepsisolatie.